Funderar du på att sälja ditt aktiebolag? I så fall finns det en hel del att tänka på.

Sälja aktiebolag för avveckling

Om du säljer ditt företag för att avveckla det så är det en snabbavveckling som gäller. Det innebär att vi köper ditt bolag och sedan likviderar vi det i vår regi. Fördelen för dig är att du får pengar direkt och att vi sköter bolagets åtaganden under hela avvecklingen. Vi garanterar att bolaget kommer att läggas ner av oss och att vi aldrig någonsin säljer det vidare.

För att vi ska kunna köpa bolaget så måste verksamheten vara avslutad. I balansrapporten får det enbart finnas kvar pengar på kontot och eventuella skatteskulder/fordringar. Övriga poster ska vara borta. Bolaget får inte längre vara bundet av avtal eller åtaganden.

Vi har ett fast pris på 9 995 kr om eget kapital i ditt bolag är under 300 000 kr. Skicka aktuell balans- och resultatrapport så får du omedelbart en offert.

Sälja aktiebolag vidare till nya ägare

Om du har byggt upp en verksamhet som du tror att någon annan kan driva vidare så kan ditt aktiebolag ha ett värde om du hittar rätt köpare. Beroende på hur stort ditt bolag är så finns det olika sätt att gå vidare. Oftast har kanske du som ägare en idé om vem som skulle kunna köpa bolaget. Kanske finns det någon konkurrent som vill växa? Eller någon samarbetspartner som vill bredda sin verksamhet? Eller varför inte en anställd som vill ta över?

Om du har ett större bolag med flera anställda så kanske en företagsmäklare kan vara intressant. Exempelvis Svensk Företagsförmedling finns på flera orter och kan hjälpa till med en försäljning. Ett annat alternativ för att sälja bolag är att kika på en marknadsplats såsom Bolagsplatsen.

Är du osäker på vad ditt bolag är värt? Prata med din redovisningskonsult/revisor eller en företagsmäklare så hjälper de dig. Om du inte har någon verksamhet i bolaget men någon ändå vill köpa det för att driva det vidare ska du dock dra öronen åt dig. Det finns tyvärr många företagskapare som vill ta kontroll över bolag för oärliga syften. Du kan läsa om detta hos Bolagsverket.