Hjälper du dina kunder med avveckling?

Vårt webbaserade system gör det snabbt och enkelt att beställa snabbavvecklingar och följa alla ärenden på vår hemsida.

Kontakta oss

Snabbt

Offert inom två timmar. Normalt kan vi sedan påbörja avvecklingen inom några dagar.

Enkelt

Förenklad, användarvänlig avvecklingsprocess, få handlingar och en smidig administration.

Digitalt

Via vår digitala plattform går det snabbt att ladda upp det vi behöver. Resten hämtar vi automatiskt.

Spara tid åt både dig och din kund!

Gör som hundratals redovisningskonsulter och revisorer och använd vår digitala plattform för snabbavveckling av aktiebolag. Genom den digitala checklistan är det enkelt att följa och hantera alla beställningar.

Våra system är integrerade med alla Sveriges banker, Skatteverket och Bolagsverket, något som är unikt i Sverige. Detta möjliggör automatisk hämtning av de flesta uppgifter med BankID, smidigt för dig och smidigt för kunden. Följ dina kunders ärenden i den digitala checklistan och få noteringar när kompletteringar behövs eller har gjorts.

Vår affärsidé

Enkelhet, trygghet och bästa möjliga pris. Med vår digitala process snabbavvecklar du snabbt och lätt aktiebolag åt dina klienter.

Administrera flera ärenden samtidigt!

Den digitala checklistan är verktyget som gör det enkelt att administrera alla dina kunders snabbavvecklingar samtidigt. När du loggat in kan du se precis hur långt varje ärende kommit, vad som saknas, samt ladda upp saker som du ansvarar för. Om någon annan ska ladda upp en viss uppgift så går det enkelt att dela checklistan med den personen.

Valon Makolli

Baker Tilly MLT

Att komma igång med Bolagspartners digitala tjänst var smidigt och enkelt. Deras team är tillmötesgående och hjälpsamma under hela processen. Läs hela kundcaset

Sophie Lindell

Baker Tilly

Det är enkelt och smidigt att använda Bolagspartners tjänster och så har de hög tillgänglighet. Se fler referenser

Martin Thorstensenn

MT Accounting AB

Bolagspartners internetbaserade tjänst är verkligen smidig och dessutom har de en bra prisbild. Se fler referenser

Bayram Baran

Baran Redovisning AB

Bolagspartner ser till att det går undan och om man har några frågor är det bara att ringa så får man svar direkt. Se fler referenser

Söderberg & Partners

Wealth Management

Vi upplever att Bolagspartner, liksom vi själva, sätter kunden i första rummet och arbetar snabbt, engagerat och effektivt för att lösa de utmaningar som vi och våra kunder ställs inför.

Vi har levererat bolagstjänster till Baker Tilly MLT sedan 2012.
Vilka är Baker Tilly MLT?

Baker Tilly MLT grundades 1980 i Malmö och har sedan dess vuxit och utvecklats till att omfatta kontor i Malmö, Lund, Trelleborg och Göteborg. Idag har de en personalstyrka på över 85 medarbetare.

Deras omfattande expertis inom revision, redovisning, deklaration och skatt gör dem till en ledande aktör i branschen.

Vad i Bolagspartners tjänst har haft störst betydelse för er?

“Dels Bolagspartners förmåga att skapa anpassade lösningar som matchar våra specifika behov men också deras tekniska plattform som gör det möjligt för oss att hantera bolagsadministration på ett effektivt sätt”.

Tycker ni att lösningen skiljer sig från övriga tjänster på marknaden?

“Ja, vi tycker att Bolagspartners lösning skiljer sig från andra liknande tjänster genom deras fokus på en användarvänlig digital plattform. Alltid utan att tumma på den personliga kundtjänsten”.

Till vem skulle ni rekommendera Bolagspartner och varför?

Till revisions- och redovisningsbyråer som vill effektivisera hanteringen av snabbavveckling av aktiebolag. Bolagspartners plattform är användarvänlig och deras engagerade team är alltid redo att hjälpa till.

Den digitala checklistan

I den digitala checklistan kan Baker Tilly MLT följa alla kunders snabbavvecklingar. Rådgivaren kan då fördela arbetet mellan sig själv och slutkunden.

Med BankID kan kunden hämta de flesta viktiga uppgifter såsom bankkontoutdrag och skattekontoutdrag samt skriva under avtal och fullmakt. Det blir enkelt för både kunden och Baker Tilly MLT.

Bolagspartner hjälper dig att likvidera aktiebolag.

Vill din byrå prova ett modernt sätt att avveckla aktiebolag?

Vi arbetar idag med revisionsbyråer runt om i hela Sverige. Alltifrån stora nationella byråer till mindre, lokala byråer med bara en eller två anställda. Alla är lika viktiga för oss.

Gör som Baker Tilly MLT och kontakta oss redan idag. Vi ser fram emot att förenkla ert arbete inom snabbavveckling av aktiebolag.

Kontakta oss

FAQ

Hur begär jag offert?

Första steget för att snabbavveckla ditt bolag hos oss är att begära en offert. För det behöver vi aktuell balans- och resultatrapport. Du laddar upp dem och anger dina kontaktuppgifter här. Tänk på att bolaget ska vara vilande och balansrapporten ska vara rensad när vi köper bolaget för snabbavveckling. Det innebär att bolaget inte längre har någon verksamhet och att balansrapporten bara innehåller pengar på banken samt eventuella skatteskulder/skattefordringar. Har du en redovisningskonsult/revisor går det bra att det finns uppbokat arvode kvar till dem.

Hur lång tid tar det att avveckla ett aktiebolag?

Det snabbaste sättet att lägga ner ett aktiebolag är med en så kallad snabbavveckling. Vi köper då kundens bolag och lägger ner det i vår regi. Oftast tar processen omkring en vecka. Därefter får kunden pengar för bolaget och vi påbörjar själva avvecklingen.

Om man väljer ett annat sätt att lägga ner ett aktiebolag så kan det ta betydligt längre tid. Frivillig likvidation tar normalt omkring ett år. Läs mer om hur man kan lägga ner ett aktiebolag här: Hur avvecklar man ett aktiebolag.

Vilka handlingar behöver vi?

Om du ännu inte fått en offert av oss så är det bara två handlingar vi vill ha: aktuell balans- och resultatrapport. De laddar du upp när du begär en offert här.

När offerten är accepterad så behöver vi ytterligare handlingar enligt en digital checklista. Checklistan anpassas efter just ditt bolag men oftast behöver vi följande: aktiebok, bankkontoutdrag, senaste inkomstdeklaration, kontobevis för ägare, SIE-filer, skattekontoutdrag, slutskattesedel och verifikationer. Flera av dessa handlingar går att hämta med BankID direkt på vår hemsida.

Läs mer om vår digitala checklista här.

Vad är skillnaden mellan att snabbavveckla eller frivillig likvidation?

Snabbavveckling är en tjänst som innebär att vi köper kundens bolag och därefter lägger vi ner det i vår regi. För kunden går detta mycket snabbare än att göra en frivillig likvidation och snabbavvecklingen blir oftast betydligt billigare.

Frivillig likvidation är en process som används för att lägga ner ett aktiebolag och ansökan skickas till Bolagsverket. En likvidation tar oftast över ett år. Alla de bolag vi köper för snabbavveckling kommer vi slutligt att avveckla genom likvidation.

Vad krävs av dig?

För att vi ska kunna snabbavveckla ditt eller din kunds bolag behöver vi aktuell balans- och resultatrapport. Bolaget ska vara vilande och balansrapporten ska bara innehålla kassa samt eventuella skattefordringar/skulder. Inget annat såsom inventarier eller kundfordringar får finnas.

För att vi ska kunna köpa aktiebolaget måste det vara vilande. Det får alltså inte längre drivas någon aktiv verksamhet i bolaget. Det finns dock inget krav på att det ska ha varit vilande under en viss tid.

Aktiebolaget måste också vara rensat på tillgångar och skulder. Det enda som ska finnas kvar i balansrapporten är pengar på banken samt eventuella skatteskulder eller skattefordringar. Är du osäker är det bara att slå oss en signal så hjälper vi dig med dina frågor.

Bolagen vi köper för snabbavveckling kommer alltid att likvideras i vår regi. Vi säljer aldrig någonsin bolaget vidare till någon annan. Det är mycket viktigt för dig som säljare för att undvika problem i framtiden.

Hur snabbavvecklar jag billigast?

Vi har ett fast pris på snabbavveckling på 9 995 kr om aktiekapitalet är under 300 000 kr. Om ett bolag har högre eget kapital än 300 000 kr så ökar vårt arvode. Det innebär att det oftast lönar sig att göra en utdelning före vår köp om bolaget har ett högt eget kapital. Dela ut kapital så att eget kapital understiger 300 000 kr för att få vårt lägsta pris.