Martin Vallneus

"Realcore erbjuder konsulttjänster inom ekonomi och finansiering. Företaget ägs och drivs av Martin Vallneus och Björn Lanner. Alla bolagsstjänster såsom lagerbolag och snabbavvecklingar köps från Bolagspartner."
Martin Vallneus

Vad sysslar ni med om dagarna?
– Man skulle kunna säga att vi är spindeln i nätet som matchar ihop entreprenörer med banker, affärsänglar, riskkapitalister och andra finansieringsinstitut. Vi tar en aktiv roll i kapitaliseringen av våra kunders bolag och projekt. I vissa projekt går vi själva in med kapital, vilket oftast är önskvärt från vår sida om möjlighet ges.

– Vi är också delägare i fastighetsbolag där vår generella uppgift är att ordna med finansieringen och kapitaliseringen av fastighetsbolaget alternativt fastighetsprojektet.

Vilka är era kunder?
– Det kan vara allt mellan himmel och jord. Att få tillgång till kapital är nämligen ett stort problem för många företagare. Kanske ännu mer efter finanskrisen då det har blivit svårare och dyrare att få finansiering, såväl bank som extern finansiering. Det är här vi kommer in bilden. Vi jämför och presenterar olika finansieringsalternativ och rekommenderar lösningar till våra uppdragsgivare.

Ni har en bakgrund inom bankvärlden, hur gagnar detta era kunder?
– Den ovärderliga erfarenheten från närmare tio år vardera i bank är något som vi försöker använda oss av i vår profession. God förståelse för hur en bank fungerar och resonerar i olika situationer hjälper oss en del. En bra affär är en affär där alla parter känner sig nöjda, då banker många gånger är en part i våra affärer är vi måna om att även de ska göra en bra affär. Vi samarbetar med människor som har ett förtroende för oss och det tar vi på största allvar.

Varför valde ni Bolagspartner som leverantör?
– Vi träffade Bolagspartner vid en trevlig tillställning där Karl-Johan och Henrik presenterade sitt företag. Jag bestämde mig direkt för att prova deras tjänster eftersom jag snabbt behövde ett nytt bolag till ett av våra projekt. Det var hur enkelt som helst och servicen var utmärkt. Tidigare vände vi oss till revisorn eller Bolagsverket, men genom att själva beställa lagerbolag på nätet sparar vi både tid och pengar. Bolagspartner är snabba och svarar direkt på våra frågor.

Vad har ni för framtidsplaner? 
– Vi hoppas få möjlighet att fortsätta träffa duktiga och spännande entreprenörer och hjälpa dem att förverkliga sina affärsmål. Det är alltid kul att arbeta med människor som brinner för sina projekt och få följa med på deras resa. Fastigheter är något som både jag och Björn tycker om att arbeta med så det ligger naturligtvis i framtidsplanerna att äga fler fastigheter.