Digital snabbavveckling

Så här går vår digitala snabbavveckling till

Om digital snabbavveckling

En digital snabbavveckling är precis som det låter; snabb, enkel och digital. Bolagspartner erbjuder en förenklad avvecklingsprocess med väldigt få handlingar som dessutom är helt digital. Detta är unikt för branschen och gör administrationen smidig för dig. Vi köper bolaget och lägger ner det i vår regi. Istället för att behöva vänta de 6-8 månader som en normal likvidation tar, köper vi ditt eller din kunds bolag och sköter hela avvecklingen direkt. Redan två timmar efter att vi fått din förfrågan ger vi en kostnadsfri offert på bolaget. När allt är godkänt och signerat betalar vi ut köpeskillingen!

Begär offert

Vi garanterar att bolaget likvideras av oss

I samma stund som vi tagit över avvecklingen kan du lämna det bakom dig. Vi sköter sedan bolagets åtaganden såsom att lämna årsredovisning, deklarationer och kontrolluppgifter ända fram tills dess att bolaget är helt avvecklat. Vi garanterar att bolaget likvideras av oss.

Digital checklista

När du accepterar vår offert kommer du direkt in i vår digitala checklista. Där ser du vilka handlingar som vi behöver för att hjälpa dig avveckla ditt bolag.

Eftersom våra system integrerar med alla Sveriges banker, Skatteverket och Bolagsverket så går de flesta uppgifter att hämta helt automatiskt med BankID. Självklart går det även att digitalt skriva under avtal och fullmakter. Vill du hellre ladda upp pdf-filer så accepterar vi även det.

Behöver vi någon kompletterande uppgift så får du feedback direkt i checklistan. Det skulle kunna vara att vi har fått fel period på ett kontoutdrag eller att aktieboken inte stämmer. Med enkla instruktioner är det enkelt för dig att komplettera de uppgifter vi behöver.

Redovisningskonsult?

Hjälper du någon annan med snabbavveckling av bolag? När du loggat in kan du se precis hur långt varje ärende kommit, vad som saknas, samt ladda upp saker som du ansvarar för. Om någon annan ska ladda upp en viss uppgift så går det enkelt att dela checklistan med den personen.

FAQ

Vad kostar det?

Vi köper ditt bolag baserat på bolagets egna kapital. För bolag med eget kapital upp till 300 000 kr är vårt arvode 9 995 kr. Med andra ord betalar vi 290 005 kr för ett bolag med 300 000 kr i eget kapital. För bolag med högre substansvärde lämnar vi pris enligt offert. Begär offert för snabbavveckling här.

Vad krävs av dig?

För att vi ska kunna snabbavveckla ditt eller din kunds bolag behöver vi aktuell balans- och resultatrapport. Bolaget ska vara vilande och balansrapporten ska bara innehålla kassa samt eventuella skattefordringar/skulder. Inget annat såsom inventarier eller kundfordringar får finnas.

För att vi ska kunna köpa aktiebolaget måste det vara vilande. Det får alltså inte längre drivas någon aktiv verksamhet i bolaget. Det finns dock inget krav på att det ska ha varit vilande under en viss tid.

Aktiebolaget måste också vara rensat på tillgångar och skulder. Det enda som ska finnas kvar i balansrapporten är pengar på banken samt eventuella skatteskulder eller skattefordringar. Är du osäker är det bara att slå oss en signal så hjälper vi dig med dina frågor.

Bolagen vi köper för snabbavveckling kommer alltid att likvideras i vår regi. Vi säljer aldrig någonsin bolaget vidare till någon annan. Det är mycket viktigt för dig som säljare för att undvika problem i framtiden.

Att tänka på?

För att vi ska kunna snabbavveckla ditt eller din kunds bolag behöver vi aktuell balans- och resultatrapport. Bolaget ska vara vilande och balansrapporten ska bara innehålla kassa samt eventuella skattefordringar/skulder. Inget annat såsom inventarier eller kundfordringar får finnas.

Kontakta oss