Julstädning del 3 av 4 - Lagerbolag

Förra veckan pratade vi avveckling. Idag handlar det istället om att starta bolag. Än finns det tid att bli ägare till ett aktiebolag före årsskiftet.

Utdelningsutrymme

Blir man ägare till ett aktiebolag i år så får man tillgodoräkna sig ett lågbeskattat utdelningsutrymme på 177 100 kr som kan tas ut till endast 20% i skatt. Beloppet får sparas för framtiden, så utdelningsutrymmet är värdefullt även om bolaget inte gör vinst omedelbart. Med andra ord, alla som fundera på att starta bolag den närmaste tiden bör passa på innan årsskiftet.

Deadline

För att bli ägare till bolaget i år krävs följande:

  1. En beställning av lagerbolag på www.bolagspartner.se. Inom två timmar skickar vi ut alla handlingar som behövs.

  2. Signera handlingar med BankID eller penna.

  3. Öppna ett konto i bolagets namn, sätt in aktiekapitalet och betala vår faktura.

Detta ska vara klart senast 2019-12-30 för att bli ägare i år.

Banken

Inför helgerna har många banker mycket att göra och det kan vara svårare än vanligt att få en tid för att sätta in aktiekapitalet. Jag vill passa på att flagga för vårt samarbete med Marginalen Bank som innebär att vi kan öppna ett konto för kundens räkning inom 24h. Sista dag för beställning med garanterad kontoöppning i år hos Marginalen är 2019-12-23. Men var gärna ute i god tid.

Självklart går det att beställa bolag för att öppna konto i sin egen bank ända fram till 2019-12-30.

Underskrifter

Är köparna utspridda på olika orter? Använd BankId för snabbast möjliga signering. Alla ägare får då ett mail med en länk som går att skriva under med mobilt eller vanligt BankId. Supersmidigt!

Kontakta oss

Kontakta oss