Julstädning del 1 av 4 - Hålltider

Julen närmar sig med stormsteg och efter den kommer Sveriges i särklass vanligaste bokslut, 31:e december. December är vår högsäsong för både bolagsbildningar och avvecklingar.

Inför årsskiftet kör vi därför en liten checklista i fyra delar för att hjälpa till med förberedelser och se till att inget missas när det gäller bolagsärenden. Vi jobbar in i det sista men var gärna ute i god tid för att slippa onödig stress!

Snabbavveckla före årsskiftet

I år försvinner många arbetsdagar i slutet av december eftersom julafton och nyårsafton ligger på tisdagar. Vi jobbar alla vardagar och kan köpa bolag för snabbavveckling fram till och med 2019-12-30 men var gärna ute i god tid för att slippa stressa. Köper vi bolaget i år så slipper säljaren upprätta årsredovisning och inkomstdeklaration för 2019.

Och självklart likviderar vi alla bolag vi köper. Vi säljer aldrig vidare ett bolag som vi köper för snabbavveckling.

Starta aktiebolag före årsskiftet

För att tillgodoräkna sig lågbeskattat utdelningsutrymme (177 100 kr för beskattningsåret 2020) måste köparen äga bolaget vid ingången av 2020. Detta innebär att vi behöver underskrivna handlingar och bankintyg på insatt aktiekapital senast 2019-12-30.

Tänk på att bankerna ofta har mycket att göra runt helgerna. Även om vi är snabba så kan banken ibland bli en trång sektor. Jag passar på att flagga för vårt samarbete med Marginalen Bank som innebär att vi kan öppna konto inom 24h på arbetstid.

Kontakta oss

Kontakta oss