Gör klart dina bolagsärenden innan årsskiftet

Julen närmar sig med stormsteg och trots att den troligen kommer se väldigt annorlunda ut för många i år så är det en sak som fungerar som vanligt: bolagsärenden hos oss på Bolagspartner. December är vår högsäsong för både bolagsbildningar och avvecklingar och det finns mycket att tjäna på att göra en julstädning före årsskiftet.

Precis som vanligt jobbar vi in i det sista men var gärna ute i god tid för att slippa onödig stress! Här nedan ser du vad som gäller för våra största tjänster, snabbavveckling och lagerbolag.

Snabbavveckla före årsskiftet

I år försvinner flera arbetsdagar i slutet av december eftersom julafton och nyårsafton ligger på torsdagar. Vi jobbar alla vardagar och kan köpa bolag för snabbavveckling fram till och med 2020-12-30. Köper vi bolaget i år så slipper säljaren upprätta årsredovisning och inkomstdeklaration för 2020.

Och självklart likviderar vi alla bolag vi köper. Vi säljer aldrig vidare ett bolag som vi köper för snabbavveckling.

Starta aktiebolag före årsskiftet

För att tillgodoräkna sig lågbeskattat utdelningsutrymme (183 700 kr för beskattningsåret 2021) måste köparen äga bolaget vid ingången av 2021. Detta innebär att vi behöver underskrivna handlingar och bankintyg på insatt aktiekapital senast 2020-12-30.

Tänk på att bankerna ofta har mycket att göra runt helgerna. Även om vi är snabba så kan banken ibland bli en trång sektor. Jag passar på att flagga för vårt samarbete med Marginalen Bank som innebär att vi kan öppna konto inom 48h på arbetstid.

Kontakta oss

Kontakta oss